Gasztronómiai élmény
a budapest varietével 2023-ban is!
További infromációk hamarosan!!
A CUKRÁSZ SÉF – REZNEKI ZOLTÁN
A Budapest Varieté desszertek megálmodója Rezneki Zoltán a Danubius Hotels lánc cukrászséfje, aki kizárólag a Vegas a Show előadásra álmodott meg egy különleges desszertet.
Rezneki Zoltán a Hotel Hungáriánál kezdte el cukrász tanulmányait, ahol a szakma kiváló tanulója díjat is elnyerte. Fiatalon sok szakmai versenyen vett részt, ahol elsöprő sikereket aratott a desszertek világában.
Már 26 éve a Danubius Hotels cukrászséfje, aki 2003-ban létrehozta a Danubius központi cukrászatát, amely Magyarországi összes szállodáit innen látja el ínycsiklandozó desszertjeivel.
Filozófiája pedig:
“A desszertek kialakitásánál első a látvány, de ezt az íznek felül kell tudni múlnija, hiszen így tudom a vendégnek az élményt a legmagasabb szintig fokozni.”
A KREATÍV SÉF - BALOGH KRISZTIÁN
Tizenegy évnyi skandináv kitérő után tért vissza Budapestre Balogh Krisztián aki 2019 óta a Vak Varjú étterem keratív Chefje
A Budapest Varieté vacsorának megálmodója a VakVarjú éttermek kreatív Chefje, aki saját bevallása szerint szakmai újításokra fogékony, de szélsőségektől mentes konyhafőnök. Dánia 5*-os hoteleiben dolgozott sous chef és executive sous chef pozícióban. Két évig irányította 60-65 szakács munkáját a 679 szobás Tivoli Hotel 6000 fős kapacitású konyhájában.
Ételek elkészítésekor arra törekszik, hogy maradandó élményt nyújtson a Budapest Varieté vendégei számára, melyre az esemény után is szívesen emlékeznek.
„A vendéglátás a legszebb szakma a világon. Addiktív, hihetetlenül kreatív, örömteli, folyamatosan átalakuló, megújuló, gyönyörű hivatás, amiért bolondulni lehet. Azon kevés szerencsés emberek közé tartozom, akiknek mestersége egyben a hobbija is.”
Balogh Krisztián
Érkezéskor kínáljuk vacsora vendégeinknek:
Fölföldi Béla Bodzapezsgő (Badacsony)
Bodzapezsgő (Badacsony)
VarjúPapa gyöngyöző rozé
100%-os orange juice
Ásványvíz citromkarikával, jégkockával
A Svédasztalos menü
Séfünk levesajánlata svédasztalról kínálva
Cheddar sajtos-póréhagymás burgonyakrémleves, pirított bacon
Saláta választékunk
Édesburgonyasaláta, mézes-mustáros dresszing, pirított kelbimbó, kelkáposzta
Sütőtökös gerslisaláta, fehér balzsamecet-dresszing, kelkáposzta, feta
Majonézes lilakáposzta-saláta, alma, zellerszár, pirított napraforgómag, póréhagyma-csíra
Főétel választékunk chafingból kínálva, hozzáillő garnírunggal
Aszalt paradicsomos pesztóban pácolt csirkecombfilé vaslapon sütve grillzöldségeken tálalva
Parajos tagliatelle füstölt lazaccal, mascarpone szósz, fodroskel, zöldborsó, datolyaparadicsom
Sertésszelet almával és füstölt mozzarellával sütve, brokkolis gratinburgonya
Vegetáriánus és Vegán vendégeknek ajánljuk
Kókuszos lencse curry
füstölt tofu
friss koriander, basmati rizs, fekete szezámmag
A Desszert
ELVIS KEDVENCE!
Ehhez a különleges desszerthez Elvis Presley kedvencei adták meg az ihletet.
Zoltán utánajárt, hogy melyek azok az ételek, amelyek Elvis kedvencei közé tartoztak. Még Frech Zoltán színművésszel is felvette a kapcsolatot, aki Elvis szerepét játssza a Amerikai Legenda című darabban. Mogyoróvaj, banán és pirított bacon. Ez a három ízvilág adja meg az alapját ennek a különleges és ínycsiklandozó kis csodának.
- Elvis Kedvence
- Danubius Jubileumi Desszert
- Kokuszos Egzotikus Korong
- Mascarponés Nutellás Varázslat
- Pisztáciás Málnás Szelet
- Epres Rebarbarás Korong
Reznekei Zoltán a desszert összeállítása közben arra törekedett, hogy minden egyes falatban élmény és harmónia legyen.
Danubius Hotels 50. születésnapjára készült JUBILEUMI desszert is, megkostólhatják a Budapest Varieté vendégei.
A menü változtatás jogát fenttartjuk!